Reiki

is de Japanse term voor "Universele Levensenergie". Deze energie is altijd om ons heen. Bij onze geboorte zijn we nog aangesloten op deze energie. Door allerlei gebeurtenissen/blokkades in ons leven , raken we deze aansluiting grotendeels kwijt.

Reikibehandeling:

Tijdens een Reikibehandeling leg ik mijn handen op verschillende posities van het lichaam. Die plaatsen waar de stroom heel sterk is, hou ik wat langer vast. Daar is, om welke reden dan ook, veel Universele Levensenergie, Reiki, nodig. Je houdt tijdens een behandeling gewoon je kleding aan.

Tijdens een behandeling geef ik alleen maar Reiki door, ik geef geen energie van mezelf weg. Ik hoef in principe ook niet te weten wat de ontvanger mankeert, Reiki doet wat op dat moment het hardst nodig is. En dat kan wel eens heel wat anders zijn dan wij willen of verwachten.

Tijdens een behandeling hou ik zoveel mogelijk stilte, ik gun de ontvanger de rust van de Reiki. Spreken mag natuurlijk maar het leidt wel af. Het is belangrijk dat je eventuele emoties, die al tijdens een Reiki behandeling naar boven komen, laat gaan. Het is zonde om ze tegen te houden, ze mogen weg.

Hoe vaak je een Reikibehandeling nodig hebt, hangt helemaal van jezelf af. Zo vaak nodig of gewenst is. Er zijn mensen die al snel terug in hun kracht staan, er zijn mensen die het gewoon wel fijn vinden regelmatig behandeld te worden. Heb je het gevoel dat je zelf veel Reiki nodig hebt, overweeg dan eens om zelf de Reiki 1 cursus te volgen, want daarna kun je namelijk jezelf behandelen.

Na de Reikibehandeling:Het is belangrijk dat je in de 24 uur na de behandeling 2 liter water gaat drinken. Te beginnen direkt na de behandeling. Drink het bewust, met aandacht. Bedenk dat dit water alle troep uit je lichaam gaat spoelen die Reiki heeft losgemaakt.

Wat kan er gebeuren na een Reikibehandeling? ( Kan, hoeft dus niet!!!!)Je kunt gaan zweten, vaak urineren, riekende urine, riekende ontlasting, je kunt ook een sterke adem krijgen. Dit is allemaal een gevolg van het lozen van troep uit je lichaam, het gaat vanzelf weer over.

Ook kun je emotioneel troep gaan lozen. Je kunt boos, verdrietig, lacherig etc. worden. Je kunt meer of juist minder gaan dromen. Het gaat ook allemaal weer over. Hou deze gevoelens nooit tegen, ga er doorheen. Reageer het nooit af op mensen of dieren in je omgeving. Ga liever lopen, fietsen, zingen, huilen, schrijven, muziek spelen, sporten etc.etc.

Een gevolg van Reiki kan ook zijn dat eerder doorgemaakte ziekten/aandoeningen weer even de kop opsteken, deze verdwijnen ook weer vanzelf. Het is een doorleven van deze ziektes die nog steeds in je systeem zaten. Let op met alcohol, na Reiki kan alcohol 3 keer zo sterk aankomen dan normaal.

Ook kan er bij aktuele klachten eerst zogenaamde begin-ver-ergering optreden. Je lichaam gaat dan versneld door het proces heen, wees er niet bang voor.

Als je gestressed door het leven gaat,maak je veel stresshormoon aan. Daardoor voel je je moeheid niet meer. Na een Reikbehandeling kun je daarom ook tijdelijk een beetje moe of hangerig zijn.

Er kan ook een gevoel van rust, mildheid, liefde over je heen komen. Een soort van "dekentje".

En misschien merk je weinig, ook dat is helemaal goed. Reiki werkt op het bewuste en op het onderbewuste.